MUP

Apel vozačima motocikala da poštuju saobraćajne propise

Motor, ilustracija, foto: Dawid Cedler, pixabay.com

SRBIJA – Ministarstvo unutrašnjih poslova, imajući u vidu povoljne vremenske uslove koji nam predstoje, a koji donose početak moto-sezone i veći broj dvotočkaša u saobraćaju, apeluje na sve vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, posebno one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja.

Ozren Kragić iz Uprave saobraćajne policije upozorava na to da su analize pokazale da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali motociklisti gubitak kontrole nad motorom usled neprilagođene brzine.

On je vozačima motocikala poručio da obavezno koriste zaštitne kacige, kao i druge delove zaštitne opreme.

Apelujemo i na sve vozače drugih vozila da obrate posebnu pažnju na motocikliste, da ne vrše nagle manevre vozilom, kao i da koriste vozačka ogledala i pokazivače pravca, rekao je Kragić.

On je istakao da će saobraćajna policija u narednom periodu obavljati aktivnu kontrolu vozača motora, ali i svih drugih učesnika u saobraćaju upotrebom službenih motocikala.

Kragić je svim učesnicima u saobraćaju, posebno motociklistima, poručio da odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa čuvaju svoj, ali i tuđe živote.

Ilustracija, Policija, foto: Andrzej Rembowski, pixabay.com

Pojačana kontrola saobraćaja tokom praznika

SRBIJA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici saobraćajne policije, zbog povećane frekvencije saobraćaja tokom praznika, preduzimati pojačane mere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *