Vojska Srbije

Obuka jedinica za angažovanje u Kopnenoj zoni bezbednosti

Grb Vojske Srbije, ilustracija

BEOGRAD – U okviru priprema za angažovanje u Kopnenoj zoni bezbednosti, pripadnici Kopnene vojske prolaze kompleksnu obuku kako bi u potpunosti bili osposobljeni za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.

Vojnici i starešine se tokom obuke, koja se realizuje u zimskim uslovima, osposobljavaju za realizaciju specifičnih zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti u skladu sa propisanim pravilima angažovanja.

Jedan od najvažnijih segmenata obuke je uvežbavanje borbenih radnji u slučaju napada na jedinicu, kao i taktika i procedura koje se primenjuju u sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala. U procesu obuke koristi se raznovrsna oprema za izviđanje i osmatranje koja omogućava prikupljanje i obradu podataka o stanju na teritoriji kako u dnevnim, tako i u noćnim uslovima.

Realizacija obuke u svim uslovima ključan je preduslov za visoku borbenu gotovost jedinica Vojske Srbije i njihovu spremnost da, u saradnji sa drugim snagama bezbednosti Republike Srbije, u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u ovom delu zemlje.

Izvor: RTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *