Obaveštenje

Raspisan Svetosavski konkurs za dodelu jednokratne novčane pomoći

Studenti, foto: pixabay.com, ilustracija

KNJAŽEVAC – Opština Knjaževac je u cilju podsticanja najboljih studenata da nastave školovanje sa visokim postignućima raspisala Svetosavski konkurs za dodelu jednokratne novčane pomoći za školsku 2022/2023. godinu pod nazivom „Budućnost Knjaževca“.

Visina jednokratne novčane pomoći iznosi 35.000,00 dinara, a dobiće je 30 najboljih studenata koji ispunjavaju uslove.

Pravo da se prijave na Svetosavski konkurs imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, počev od druge godine studija, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog stepena, koji su u kontinuitetu upisivali godine studiranja i ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 (devet), čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, kao i na teritoriji opštine Knjaževac ili boravište za izbegla i interno raseljena lica u godini ispunjenja uslova za sticanje ovog prava.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć nemaju studenti prve godine osnovnih akademskih studija. Uz prijavu treba podneti i dokaz o prvi put upisanoj godini studija prvog stepena u tekućoj školskoj godini, uverenje o državljanstvu Republike Srbije, dokaz o prosečnoj oceni studiranja, dokaz da su u kontinuitetu upisivane godine studija, dokaz o položenim ispitima, kao i očitanu ličnu kartu.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviće se Komisiji za sprovođenje konkursa dodele jednokratne novčane pomoći u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa, odnosno od 28.12.2022. godine do 20.01.2023. godine.

Izvor: Opština Knjaževac

299629 knjazevac f

OPŠTINA KNJAŽEVAC NAGRAĐUJE USPEŠNE STUDENTE!

KNJAŽEVC – I ove godine Opština Knjaževac nagradila je jednokratnom novčanom pomoći talentovane studente u okviru Svetosavskog konkursa ,,Budućnost Knjaževca” za školsku 2022/2023. godinu. Sredstva u visini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *