Krajnje je vreme

Zbog velikog broja migranata koji su pronađeni u Svrljigu poslanik Miletić traži da se vojska i policija vrate na Kadibogaz!

Milija Miletić, foto: Svrljiške novine

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene Seljačke Stranke, Milija Miletić, uputio je hitan apel za ponovno uspostavljanje bezbednosti na graničnom prelazu Kadibogaz, koji se nalazi kod Knjaževca na jugoistoku Srbije.

Miletić ističe da je povlačenje kompletnog žandarmerijskog kontingenta sa ovog prelaza izazvalo zabrinutost i osećaj nesigurnosti među građanima ovog regiona.

„Prema mojim informacijama, trenutno nema prisustva žandarmerije na graničnom prelazu Kadibogaz, što ostavlja ovu oblast bez adekvatne zaštite. Najbliža granična karaula nalazi se u Zaječaru, što stvara ozbiljan bezbednosni vakuum na ovom važnom prelazu,“ izjavio je Miletić.

On dodaje da je već tražio, i planira ponovo da zahteva odgovarajuće mere kako bi se vojska i policija ponovo prisutni na graničnom prelazu Kadibogaz.

Ova inicijativa ima za cilj zaštitu stanovništva i sprečavanje nekontrolisanog priliva migranata na ovom graničnom prelazu, što je postalo zabrinjavajuće u poslednje vreme.

Milija Miletić ukazuje na ozbiljan problem sa pojavom migranata u manjim mestima, ističući da to stvara bezbednosne izazove i osećaj nesigurnosti među lokalnim stanovništvom.

Povratak vojske i policije na granični prelaz Kadibogaz biće ključan korak ka očuvanju bezbednosti i reda u ovom regionu.

Izvor: Niške novine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *