Fudbaler i trener

POZNATI KNJAŽEVČANI: Miloš Milojević – trener Crvene zvezde

Miloš Milojević, foto: Youtube, Arena sport

KNJAŽEVACMiloš Milojević (Knjaževac, 29. septembar 1982.) je srpski fudbalski trener. Trenutno je trener Crvene zvezde.

Milojević je fudbal počeo da trenira u rodnom Knjaževcu, u FK Timočanin. Godinu i po dana je bio u Radničkom iz Niša, a zatim je tri sezone proveo u mlađim kategorijama Crvene zvezde gde mu je trener bio Dule Savić. Vratio se zatim u niški Radnički, ali nije dobijao priliku u seniorskom sastavu pa je igrao i na pozajmici u gradskom rivalu Železničaru. Usledio je povratak u Beograd gde je zaigrao za Mladi Obilić u Srpskoj ligi. Nakon toga je najveći deo igračke karijere proveo u Timoku iz Zaječara, sa kojim je igrao u drugom rangu takmičenja. Jedan period je proveo i u Bežaniji nakon čega je otišao na Island gde je ostao do kraja karijere, promenivši pritom nekoliko klubova.

Trenersku karijeru započeo je u Vikinguru iz Rejkjavika, a na Islandu je radio još u Brejdabliku. Kao trener stekao je afirmaciju kada je švedski Mjalbi uveo iz treće u prvu ligu, posle čega je stigao u Crvenu zvezdu kao pomoćni trener.

Po odlasku iz Zvezde, predvodio je švedski Hamarbi i Malme. Kao asistent u Crvenoj zvezdi osvojio je dve titule i kupove, dok je sa Malmeom osvojio švedski kup.

Prvi trener Crvene zvezde je postao 26. avgusta 2022. godine kada je na tom mestu zamenio Dejana Stankovića.

Izvor: Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *