Poštovanje propisa!

Apel učesnicima u saobraćaju da povećaju opreznost i poštuju propise

Policija, foto: pixabay.com

[SSB]

SRBIJA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije apelovalo je danas na sve učesnike u saobraćaju da u narednom periodu povećaju opreznost i da poštovanjem propisa direktno doprinesu unapređenju bezbednosti na putevima, s obzirom na to da je u poslednja tri dana poginulo čak 10, a povređena su 63 učesnika u saobraćaju.

U saopštenju se navodi da su najveći broj poginulih, ukupno šest, činili vozači putničkih vozila, troje nastradalih bili su pešaci, a po jedan učesnik u saobraćaju smrtno je stradao u svojstvu vozača bicikla i vozača mopeda.

Kada je reč o nezgodama u kojima su poginuli vozači putničkih vozila, četiri su se dogodile zbog neprilagođene brzine, nakon čega je došlo do sletanja vozila sa kolovoza, a četiri od šest poginulih vozača nisu koristili sigurnosni pojas.

Po dva učesnika u saobraćaju poginula su na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave u Pančevu, a po jedan na teritoriji policijskih uprava u Vranju, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Uprava saobraćajne policije upozorava sve građane da prelaz između zime i proleća predstavlja period godine kada strada veliki broj učesnika u saobraćaju.

U toku prošle godine, u poslednjih deset dana marta, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 20, a povređeno 450 učesnika u saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

Povezano

Ilustracija, Policija, foto: Andrzej Rembowski, pixabay.com

Pojačana kontrola saobraćaja tokom praznika

SRBIJA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici saobraćajne policije, zbog povećane frekvencije saobraćaja tokom praznika, preduzimati pojačane mere

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *