OPREZ!!!

Iskliznuo vagon sa fosfornom kiselinom na pruzi Zaječar–Knjaževac, nije bilo izlivanja

ZAJEČAR – Prvi vagon teretne kompozicije koja je prevozila fosfornu kiselinu iz Prahova za Šabac iskliznuo je noćas sa pruge Zaječar–Knjaževac. U toku su pripreme da se cisterna vrati na kolosek i ekipa na terenu se nada da će železnički saobraćaj biti uspostavljen tokom popodneva. Ministarstvo navodi da se cisterna nije prevrnula i da iz nje nema nikakvih curenja ili isparavanja na delu pruge Minićevo-Zaječar.

Cisterna je iskliznula 20 minuta posle ponoći kod Vratarnice pola sata posle ponoći, a u kompoziciji je 12 vagona.

Iskliznuo je prvi vagon sa prvim obrtnim postoljem.

Teretna kompozicija prevozila je fosfornu kiselinu iz Prahova za Šabac za fabriku “Eliksir”.

Kako su naveli iz MUP-a, nije došlo do prevrtanja kompozicije niti do oštećenja na cisterni, kao ni do izlivanja fosforne kiseline.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštava da se vagon-cisterna nije prevrnula i da nema curenja na delu pruge Minićevo – Zaječar.

Iskliznula je jedna vagon-cisterna, sa dve svoje osovine. U sastavu ovog teretnog voza bilo je 12 vagon cisterni, kojima je prevožena fosforna kiselina, a iskliznula je prva cisterna do lokomotive.

Stručne službe “Infrastrukture železnice Srbije” su na terenu i rade na otklanjanju posledica iskliznuća i što bržem ponovnom uspostavljanju železničkog saobraćaja na ovoj pruzi, navodi se u saopštenju.

Nadaju se da će saobraćaj biti uspostavljen za oko dva sata.

Izvor: RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *