Apel poslanika!

Velika grupa migranata zaustavljena kod Svrljiga! (FOTO)

Migranti u Svrljigu, foto: M.M.

Protekle nedelje, lokalna zajednica u Svrljigu je bila uzburkana zbog hapšenja grupe od 32 migranta koji su nelegalno ušli u ovu opštinu iz pravca sela Šljivovik.

Alarmirani građani su putem društvenih mreža delili informacije kako bi podigli nivo bezbednosti u svom okrugu, a brzom reakcijom policije migranti su zaustavljeni.

Policija je reagovala efikasno i privela sve migrante na dalje procesuiranje, dok je istraživanje njihovih namera i pravca kretanja u toku. Ovo hapšenje je podsetnik na izazove sa kojima se suočava lokalna zajednica zbog nekontrolisane migracije.

Narodni poslanik iz Svrljiga, Milija Miletić, izrazio je zabrinutost zbog ovakvih incidenata i zatražio jačanje granične kontrole, uključujući i aktivaciju zapuštenih graničnih prelaza. Posebno se založio za ponovno prisustvo vojske i granične policije na prelazu Kadibogaz, između Srbije i Bugarske, kako bi se osigurala bolja kontrola granica.

Ovakvi događaji podsećaju na potrebu za očuvanjem bezbednosti u lokalnim zajednicama i za efikasnijim merama kontrole granica. Građani i lokalni zvaničnici ističu važnost saradnje sa relevantnim vlastima kako bi se zajednički radilo na rešavanju ovih izazova i obezbedilo sigurno okruženje za sve građane.

Sabor na Kadibogazu, foto: Youtube

SABOR NA KADIBOGAZU OD 21. DO 23. JULA

KNJAŽEVAC – Sabor na Kadibogazu ove godine biće organizovan 21, 22. i 23. jula. Tradicionalno okupljanje i druženje ,,Sabor na Kadibogaz” obeležiće se od 21.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *